Support Technisch Wat zijn mount points en hoe stel ik deze in?

Wat zijn mount points en hoe stel ik deze in?

Wanneer je begint met streamen, zul je vast de term ‘mount points’ wel tegen komen. In dit artikel leggen we uit wat mount points zijn en waarom je deze misschien wilt gebruiken.

Elk mount point is eigenlijk een stream op je eigen (persoonlijke) streamserver.

Hoe maak ik mount points aan?

Zodra je bij ons een stream bestelt, maken we een persoonlijke streamserver voor je aan. Je krijgt je eigen gebruikersnaam, poortnummer en (wanneer je hiervoor hebt gekozen) auto-DJ.

Wanneer je hebt gekozen voor een SHOUTcast V2- of Icecast-stream, wordt er ook direct een mount point voor je aangemaakt. De instellingen van dit mount point kun je in je control panel (lees hier hoe je inlogt in je control panel) op de pagina Instellingen vinden onder het tabblad Mount points.

Wanneer je op dit tabblad meerdere mount points aanmaakt, maak je de mogelijkheid aan om meerdere streams tegelijkertijd te draaien binnen één server. Een veelgebruikte configuratie is om een ‘standaard’ mount point en een ‘mobiel’ mount point aan te maken.

Indien je gebruik maakt van een Auto-DJ, kun je in de instellingen van elk mount point opgeven in welke bitrate en in welk formaat (MP3 of AAC+) de Auto-DJ naar dit mount point moet streamen.

Belangrijk is, dat je bij Streampakket altijd een pakket afneemt met een maximale bitrate. In de meeste gevallen is dit 320kbps. Dit is de bitrate voor het complete account. Dit betekent dat het totaal van je bitrates over de verschillende mount points niet meer dan 320kbps mag zijn. Je kunt dan dus bijvoorbeeld een ‘high bitrate’ stream van 256kbps en een ‘low bitrate’ stream van 64kbps laten draaien.

Hoe stel ik de mount points in in mijn stream-software?

Allereerst is het belangrijk om te vertellen dat er veel verschillende stream-programma’s zijn en het dus lastig is om exact te beschrijven waar je de verschillende mount points kunt instellen. Hieronder leggen we in grote lijnen uit hoe je, over het algemeen, de mount points instelt in je streaming software. Het is belangrijk dat je software gebruikt waarin je meerdere upstreams tegelijkertijd kunt aanmaken.

In je control panel kun je onder Quick Links alle gegevens vinden die je nodig hebt voor het instellen van je stream / mount points. In je software maak je voor elk mount point een upstream aan.

Zonder Auto-DJ

Wanneer je Auto-DJ niet ingeschakeld is of je streamt naar een mount point die geen gebruik maakt van de Auto-DJ, doe je het volgende:
In de instellingen van je upstream geef je, naast de gebruikelijke gegevens (hostnaam/IP-adres, poortnummer en wachtwoord), enkele extra instellingen op. Aan het stream-wachtwoord (welke je kunt vinden op je Instellingen-pagina) voeg je namelijk een dubbelepunt en het nummer van het mount point toe. Wanneer je wachtwoord abc123 is, wordt je wachtwoord in je stream-instellingen bijvoorbeeld abc123:#1.

Met Auto-DJ

Wanneer je Auto-DJ ingeschakeld is en je mount points gebruik maken van deze Auto-DJ, kun je gewoon streamen zoals je dit al gewend was. Je streamserver zal er zelf voor zorgen dat je live upstream bij alle Auto-DJ mount points terecht komt.