Support Technisch Wat is een Auto-DJ?

Wat is een Auto-DJ?

De Auto-DJ is een systeem op onze servers die de muziek die jij uploadt speelt aan de hand van de door jou gemaakte afspeellijsten op de server.
Op deze manier hoef je dus niet continu een live upstream (vanaf je computer) te hebben.

Hoe werkt een Auto-DJ?

Wanneer je bij ons een Streampakket bestelt, krijg je automatisch je accountgegevens toegestuurd, inclusief het poortnummer voor je upstream. Pakketten met een Auto-DJ krijgen in plaats van één poortnummer, twee poortnummers: Eentje voor hun ‘normale’ stream, en eentje voor het streamen in combinatie met de Auto-DJ.
De Auto-DJ luistert continu naar deze tweede poort. Wanneer er geen live upstream binnenkomt op deze poort, zal de Auto-DJ muziek afspelen volgens de door jou aangemaakte afspeellijsten. Zodra er een live stream binnenkomt op de poort, zal de Auto-DJ uitfaden en neemt de live stream de stream over. Zodra de upstream stopt, schakelt de Auto-DJ automatisch weer in.

Heb ik een Auto-DJ nodig?

Je hebt niet persé een Auto-DJ nodig om te kunnen streamen. Wel vinden veel klanten het makkelijk om een Auto-DJ op hun streamserver beschikbaar te hebben. De Auto-DJ’s worden veel ’s nachts ingezet, maar het kan ook handig zijn wanneer je upstream (bijvoorbeeld door het wegvallen van een internetverbinding) weg valt. De Auto-DJ neemt de stream dan automatisch over.

Ik wil een Auto-DJ!

Als je gebruik wilt maken van onze Auto-DJ diensten, dan kun je daarvoor een Icecast– of SHOUTcast-stream met Auto-DJ bestellen.

Hoe stel ik mijn Auto-DJ in?

Als je je pakket met Auto-DJ hebt besteld, dan kun je deze stappen volgen om je Auto-DJ in te stellen.

Veilig en gemakkelijk betalen met