Support Technisch Hoe meld ik mijn stream aan in de SHOUTcast Directory?

Hoe meld ik mijn stream aan in de SHOUTcast Directory?

Een SHOUTcast V2-stream staat standaard ingesteld als ‘private stream’. Dit betekent dat de stream niet wordt weergegeven op www.shoutcast.com. Wil je je stream aanmelden in de SHOUTcast Directory, dan zul je deze eerst moeten instellen als ‘public’ en daarna moeten koppelen via je SHOUTcast-account. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Om de stream public te maken doe je het volgende:

• Log in in CentovaCast
  • Ga in CentovaCast naar Instellingen -> Geforceerde config. -> Publieke server en selecteer ‘Altijd’
  • Restart de Server door links in het menu op ‘Restart’ te klikken

Om verder te gaan met de volgende stappen hebben we een SHOUTcast-account nodig:

1. Ga naar deze pagina
  2. Vul de benodigde gegevens in en maak je account aan
  3. Open de bevestigingsmail en bevestig je e-mailadres
  4. Nu je je SHOUTcast-account hebt kunnen we weer terug naar Centova Cast zodat we je stream kunnen koppelen aan je SHOUTcast-account.

• Klik links onder het kopje ‘Server’ op ‘Admin’. De admin-pagina opent nu
    • Klik rechtsbovenin op ‘Admin’ om in te loggen in het Admin-paneel
    • Vul als gebruikersnaam in: admin
    • Vul als wachtwoord het admin-wachtwoord van je stream in
      Weet je dit wachtwoord niet? Ga dan in CentovaCast naar Instellingen en klik achter Admin-password op de knop ‘Wachtwoord’ tonen naast het wachtwoordveld
    • In het overzicht van je streams klik je op ‘Create Authhash’
    • In het scherm dat nu opent klik je nogmaals op de blauwe button ‘Create Authhash’. De website van SHOUTcast opent.
    • Log in met het SHOUTcast-account dat je zojuist hebt aangemaakt
    • Klik op de groene button ‘SHOUTcast (DNAS)’
    • Vul op deze pagina alle benodigde velden in en klik onderaan op ‘Save’

Op de pagina die nu opent zie je staan 'Your DNAS station's Authhash is ".x.x.x.x.x.x.x.x.x".
    Kopieer deze code en sluit het scherm.

Terug in je SHOUTcast admin-pagina plak je deze Authhash in het ‘Authhash’-veld en klik je op ‘Save’.
    Je stream is nu gekoppeld aan je SHOUTcast-account en wordt weergegeven in de SHOUTcast Directory!