Support Technisch Hoe configureer ik mijn audiostream in mijn stream software?

Hoe configureer ik mijn audiostream in mijn stream software?

In dit artikel leggen we uit hoe je je streamsoftware configureert met een SHOUTcast audiostream.

We gaan ervan uit dat je je stream wilt configureren met het hoofdaccount van je streamserver. Wil je niet met het hoofd-account inloggen, maar met een DJ-account? Lees dan dit artikel.

• Log in op CentovaCast
  • Ga via het menu aan de linkerkant naar de pagina Quick Links
  • Onder het kopje ‘Live Source Connections’ zie je de volgende gegevens staan:
    • Server hostname
    • Server poort

Verder heb je het ‘source password’ nodig:
Weet je dit wachtwoord niet? Ga dan in CentovaCast naar Instellingen en klik achter Admin-password op de knop ‘Wachtwoord tonen’ naast het wachtwoordveld.

In de stream software vul je de hostname (soms wordt er gevraagd om het IP-adres, maar je kunt hier alsnog de hostname invullen), het poortnummer en het wachtwoord in om te verbinden.

Veilig en gemakkelijk betalen met