Support Technisch Hoe configureer ik mijn upstream met gebruik van een DJ-account?

Hoe configureer ik mijn upstream met gebruik van een DJ-account?

Wanneer je gebruik maakt van onze Auto-DJ functionaliteit, dan zorgt de Auto-DJ ervoor dat er altijd muziek te horen is op je stream. Via Centova Cast kun je hiervoor muziek uploaden naar de server en deze toewijzen aan afspeellijsten.

Wanneer je Auto-DJ draait heb je nog altijd de mogelijkheid om een live upstream te starten vanaf je eigen computer met stream software. Om dit te doen moet je in Centova Cast een DJ-account aanmaken. Dit account geef je vervolgens in je software op om je upstream te starten. Let op: DJ-accounts werken enkel wanneer je Auto-DJ draait.

Als poortnummer geef je altijd het poortnummer van de Auto-DJ op. Deze draait altijd twee poorten hoger dan het daadwerkelijke poortnummer van je stream. Dus wanneer je poortnummer 8000 is, zal de Auto-DJ draaien/luisteren op poort 8002.

Om je encoder in te stellen geef je de volgende gegevens op:

• Host: De hostname van de server
    Bijvoorbeeld caster04.streampakket.com
  • Poortnummer: Het poortnummer van je server +2
    Bijvoorbeeld: Wanneer het poortnummer van je stream 8000 is geef je als poortnummer 8002 op
  • Wachtwoord: De DJ-gebruikersnaam en het DJ-wachtwoord met daartussen een dubbele punt
    Bijvoorbeeld: Wanneer de gebruikersnaam van de DJ ‘djarie’ is en het wachtwoord is ‘welkom123’: djarie:welkom123

De hostname en het poortnummer kun je altijd terug vinden in Centova Cast onder het kopje ‘Quick Links’. De gegevens vind je onder de tekst “When the autoDJ is running and you want to broadcast live to all autoDJ-controlled mount points”.