Migratie caster01->caster05

Laatste wijziging: 10 april 2020, 06:40 uur

Deze migratie is voltooid op zondagochtend 5 april. Alle accounts zijn operationeel op de nieuwe server.

Nodige aanpassingen voor jou

De caster01 server zal vervangen worden door de caster05 server. De caster01 server zal vanaf zondagochtend 05:00 uur onbereikbaar zijn. Het is belangrijk dat je alle caster01.streampakket.com links aanpast naar caster05.streampakket.com. Dit betreft je upstream alsmede je luisterlinks en players.

Veelgestelde vragen

Wat is het IP-adres van de nieuwe caster05 server?
We adviseren je om geen gebruik te maken van een IP-adres, maar van een hostname. De hostname is: caster05.streampakket.com. Als je echt een IP-adres nodig hebt, dan is het IP-adres van de server: 213.202.241.176.

Mijn stream valt regelmatig weg
De kans is aanwezig dat dit komt omdat je je stream eerder hebt gelinkt aan de SHOUTcast Directory, maar deze link niet meer mogelijk is (SHOUTcast staat dit niet meer toe). Verwijder daarom deze koppeling via de SHOUTcast Admin via “Clear Authhash”. Mocht je hier niet uit komen, stuur dan een support ticket.

Mijn Auto-DJ doet het niet
Ervaar je problemen met je Auto-DJ? Lees dan dit artikel.

Mijn DJ-account werkt niet meer
Centova Cast heeft bij een migratie soms moeite met het migreren van de DJ-wachtwoorden van de ene server naar de andere. We adviseren je je DJ-wachtwoord opnieuw in te stellen. Zie daarvoor dit artikel.

Zijn de caster01 links zometeen niet meer bereikbaar?
De caster01 links zullen bereikbaar blijven. De caster01.streampakket.com links gaan namelijk verwijzen naar caster05.streampakket.com. Echter adviseren wij iedereen om alle links aan te passen naar caster05.

Kan ik gewoon blijven streamen?
Je zult zondagochtend om 05:00 uur merken dat je upstream wegvalt en je stream onbereikbaar is. Later in de ochtend zal je account beschikbaar komen op de caster05. We zullen je per e-mail informeren zodra je account klaar staat. Op dat moment kun je ook je upstream weer starten. We adviseren je om dit te doen naar “host” caster05.streampakket.com, maar caster01.streampakket.com zal ook gaan verwijzen naar deze server.

Blijft mijn poort en blijven mijn instellingen hetzelfde?
Ja, je poortnummer en je volledige stream configuratie worden overgezet naar de nieuwe caster05 server.

Gaan mijn Auto-DJ bestanden mee?
Ja, ook de volledige inhoud van je account (inclusief Auto-DJ bestanden) gaan mee.

Behoud ik mijn “Stream op eigen URL” en/of proxy URL?
Jazeker. Je stream op eigen URL wordt meeverhuisd. Ook alle oude proxy URL’s komen weer beschikbaar op de nieuwe server.

Blijft mijn oude stream online?
Nee. Alle streams op de caster01 server worden gestopt om 05:00 uur. Zodra de migratie klaar is komt je nieuwe streamaccount vrij op de caster05 server.