Support Technisch Hoe stel ik een https stream in?

Hoe stel ik een https stream in?

Wanneer je website geserveerd wordt via https is het wenselijk dat je stream die geladen wordt in de webplayer dat ook is. Anders treedt er namelijk “mixed-content” (http verkeer, gecombineerd met https) op. Dat zorgt ervoor dat de browser de pagina waar de webplayer staat niet meer als “veilig” ziet en het groene slotje verdwijnt.

Meer en meer websites worden voorzien van een TLS/SSL certificaat en wij van Streampakket hebben een oplossing gemaakt om de streams ook via https te kunnen inladen. Via deze pagina leggen wij uit wat je moet doen. Hiervoor is enige kennis van JavaScript vereist.

We beperken in deze instructie ons tot webplayer die standaard geleverd wordt vanuit het control panel Centovacast, namelijk “Muses”.

Belangrijk is om van te voren vast te stellen wat de poort en naam (mount point) van je stream is. Deze vind je in Centovacast. De poort is een nummer tussen tussen 8000 en 10000 en de naam van de stream zal meestal simpelweg “/stream” zijn.

De https url van een stream is https://caster02.streampakket.com/proxy/[poort]/[naam].
Hierbij moeten [poort] en [naam] vervangen worden door de informatie die je terugvindt in Centovacast.

• Voorbeeld: een stream die draait op poort 8078 met de naam /stream krijgt als https url:
    https://caster02.streampakket.com/proxy/8078/stream
  • Nog een voorbeeld: een stream die draait op poort 9100 met de naam /mobile krijgt als https url:
    https://caster02.streampakket.com/proxy/9100/mobile

Let op caster08 en caster09 werkt het https stream adres anders. Zoals:
https://caster08.streampakket.com/proxy/gebruikersnaam/stream

• Voorbeeld: een stream die draait met de gebruikersnaam fstream en stream /stream krijgt als https url:
    https://caster08.streampakket.com/proxy/fstream/stream

Vertel de webplayer waar de stream zich bevindt

Op de pagina waar de webplayer ingeladen wordt voeg je een extra stukje Javascript toe voor de configuratie van de player. Dit doe je voordat het script player.js wordt ingeladen. En verander dus [poort] en [naam] in de voor jou geldende gegevens.

<script>
(function () {
var centovacast = (window.centovacast || (window.centovacast = {}));
(centovacast.player || (centovacast.player = {})).config = {
muses: { // configuration used when Muses is your configured player
url: 'https://caster02.streampakket.com/proxy/[poort]/[naam]',
}
};})();
</script>

Helaas vind je de https url’s niet terug in Centovacast, omdat deze oplossing buiten Centovavast om loopt. Centovacast biedt helaas (nog) geen native ondersteuning voor TLS/SSL.

Veilig en gemakkelijk betalen met